Verreweg de meeste kinderen pikken de Reiki-energie goed op en ervaren het als ‘MAGISCH’

Reiki behandeling voor kinderen

Bij een Reiki-behandeling geef ik universele energie door, door mijn handen op bepaalde posities op het lichaam te leggen. Dit gaat door de kleding heen, dus die kan gewoon aanblijven. Afhankelijk van de leeftijd van je kind, vindt de behandeling plaats op een behandeltafel, bij de ouder op schoot of op afstand. Vanzelfsprekend ben je als ouder aanwezig tijdens de behandeling.

Doordat het lichaam van kinderen nog niet zo groot is, zal de Reiki energie sneller worden opgenomen dan bij volwassenen. Om deze reden, duurt een Reiki-behandeling bij kinderen dan ook korter dan bij volwassenen. Gemiddeld duurt een behandeling bij kinderen van 1-4 jaar, zo’n 15 minuten. Voor kinderen tot ca. 8 jaar is dit 30 minuten. Voor de allerkleinsten, is het afhankelijk van hoe je baby reageert. Dit bepalen we samen, tijdens de behandeling. In ieder geval zal dit nooit meer dan 15 minuten bedragen.

Wanneer is Reiki voor je kind een goed idee?

Er hoeft geen diagnose gesteld te zijn voor een Reiki-behandeling. De energie volgt zijn eigen weg en kinderen krijgen precies wat ze nodig hebben. Naast de algemene voordelen van Reiki, kan een behandeling helpen bij de volgende problemen of klachten:

  • Gedragsproblemen.
  • Vaak ziek (verkouden, ontstoken oren/keel).
  • Slaapproblemen of nachtmerries.
  • Baby’s die huilen zonder aanwijsbare reden.
  • Een onzekere of teruggetrokken houding van je kind.

Reiki kan je kind hiermee helpen en ondersteunen. Na enkele behandelingen gaan ze beter in hun vel zitten, hun zelfvertrouwen neemt toe. Ze weten beter wat ze willen en wat niet. Hij of zij kan zich beter ontspannen en daardoor beter met stress, angsten en onzekerheden omgaan. Ze slapen beter.

Kinderen nemen Reiki sneller op dan volwassenen, omdat ze meestal onbevangen zijn en open staan voor Reiki. Een behandeling bij een kind duurt dan ook een stuk korter dan bij een volwassene, meestal niet langer dan 30 minuten. Een behandeling voor kinderen kost € 30,-

 

Geïnteresseerd in een Reiki-behandeling voor jouw kind? Of heb je vragen? Neem dan vrijblijvend contact met me op: info@brendavanzanden.nl

 

Let op! Reiki vervangt nooit de dokter, hulpverlener of een andere therapeut!! Reiki biedt een waardevolle aanvulling. Als Reiki behandelaar genees ik niet, ik geef mijn energie door en daarmee bied ik ondersteuning.